Mi a fenének nekem weboldal?

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

A környéken mindenki ismeri az üzleted?
Internet nélkül is megy a vállalkozás?
Egyszerűen csak sajnálod rá a pénzt?
A következő cikkben kifejtem, miért van szükséged mégis egy jó honlapra!

Manapság ha valaki érdeklődik egy téma iránt már reflexből az interneten keresi rá a választ. Hihetetlen, de ha belegondolsz sok esetben már azelőtt rákeresel valamire az interneten, mielőtt azt a gondolatot kimondtad volna hangosan! 
Az internethasználat ma már olyan reflexszerű, hogy észre sem vesszük mennyire határozza meg alapjaiban a gondolkodásunkat.  
Ennek ellenére még mindig sok vállalkozásnak nincs weboldala. Hogy lehetséges ez?
Több válasz is létezik erre, soroljuk fel a legáltalánosabbakat!

-Tudom, hogy kellene, de azt sem tudom hol kezdjem el;  van ilyen, sőt, a legtöbben nem tudják hogyan induljanak el nulláról, de ezzel sincs probléma, egy előzetes egyeztetés során felvázoljuk a website készítés menetét és a várható költségeket, elejétől a végéig minden munkát elvégzünk helyetted.
Akinek ez a problémája javaslom kérdezzen meg egy szakembert, hiszen a laikusok és a félig informáltak tanácsai között könnyen el lehet tévedni.

-Nincs rá pénzem; úgy gondolom, egy cégnek önmagában nagyon rossz reklám, ha anyagi problémái vannak, nyilván nem szeretnénk, ha ezt feltételeznék rólunk a potenciális ügyfelek, ezért sem érdemes pont ezen spórolni.

-Nincs szükségem weboldalra; általában olyan vállalkozók állítják ezt, akiknek mostanában tartósan jól megy az üzlet, és nem gondolják, hogy bármiféle kereslet növekedésre szükségük lenne, hiszen így is tele vannak munkával.
Az elmúlt esztendő egy valamire biztosan megtanított minket, mégpedig arra,  hogy semmit sem vehetünk készpénznek.
Csak megsaccolni lehet, hány üzlet ment tönkre és fog még tönkremenni önhibáján kívül, hiszen rövid idő alatt olyan helyzet állt be amire nem tudtak felkészülni. Az, hogy ma nincs szükségem honlapra, még nem jelenti azt, hogy holnap sem lesz!
Azoknak, akik így gondolkodnak azt javaslom, hogy járjanak utána a témának és most fektessenek bele egy weboldalba, hiszen később amikor már tényleg szükségük lesz rá nem biztos, hogy ugyanennyi anyagi szabadságuk lesz!

-Én nem látok akkora fantáziát benne; nem is kell, épp elég, ha mindenki más meglátja benne! Ha a konkurenciának van weboldala, akkor hiába vagyunk mi ugyanolyan jók, esetleg jobbak is, hátrányból indulunk, mert ameddig ő reklámozhatja magát, tájékoztatja a közönségét addig mi teljesen láthatatlanok maradunk. Aki pedig az interneten keres egy szolgáltatást, sohasem fogja megtudni, hogy a szakmában esetleg mi vagyunk a legjobbak! Vegyünk egy példát: hiába mi csináljuk a legjobb pizzát a városban, ha nem vagyunk fent a neten, akkor egy átutazóban lévő, vagy csak simán helyismeret nélküli ember nem tőlünk fog rendelni, hanem attól akit megtalál a böngészőben.

Összegezve:
Igenis szüksége van minden vállalkozásnak egy weboldalra, hiszen ez egyfajta digitális névjegykártya, egy modern cégér!
Ha szép, korszerű, részletes és minden igényt kielégítő honlapunk van,  akkor minket is komolyabbnak fognak tartani, ennek az ellenkezője is igaz, ha elavult, igénytelen weblappal találkoznak vevőink akkor rólunk is meglesz a negatív véleményük. Nem szeretnénk, hogy azt feltételezzék rólunk potenciális ügyfeleink, hogy nincs pénzünk rá, vagy hogy egyáltalán nem értünk az internethez. Ráadásul egy sor hasznos funkciót építhetünk be, mint például időpontfoglalás, regisztráció, online vásárlás, galériák, blog stb. amelyekkel akár egy fizikai üzlethelyiséget is felválthatunk, sokszorosan megspórolva az árát!

Ezek is érdekelhetnek:

woocommerce webshop logo a cikkhez

Woocommerce webshop – előnyök és hátrányok

Napjainkban a digitalizáció folyamatos, megállíthatatlan előretörésével természetes, hogy gombaszerűen nőnek ki a semmiből az újabbnál-újabb webshopok. Az már szinte magától értetődő, hogy

Copyright © 2023 - Molnár Krisztián

SEOzseni